• تلاش برای گسترش همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری؛
  • بازدید هیئت تجاری ایرانی از ارمنستان/ توسعه همکاری‌های فناورانه در کانون توجه تجار ایرانی و ارمنی

  • ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۳/۱۲/۰۸
هیئت تجاری-فناوری ایرانی با هدف بررسی فرصت‌های تجاری، توسعه همکاری‌های فناورانه و ورود به بازارهای بین‌المللی، به کشور ارمنستان سفر کرد. در این بازدید علاوه بر برگزاری جلسات دوجانبه و عمومی با مسئولان ارشد و مدیران شرکت‌های فناور این کشور، بازدیدهای تخصصی مختلفی نیز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و به همت دفتر توسعه صادرات انجمن شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین کارگزاری صادراتی سپنتا سلامت آیریک، هیئت تجاری-فناوری متشکل از ۱۵ شرکت دانش‌بنیان ایرانی فعال در حوزه تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، دارویی و بیوتکنولوژی، از تاریخ ۲۴ دی‌ماه ۱۴۰۳ به مدت چهار روز و با هدف بررسی فرصت‌های تجاری، توسعه همکاری‌های فناورانه و ورود به بازارهای بین‌المللی، به کشور ارمنستان سفر کرد.

در جریان این سفر، نشست‌های تجاری متعددی بین نمایندگان شرکت‌های ایرانی و فعالان اقتصادی ارمنستان برگزار شد. این هیئت در نشست تجاری بین‌المللی اتحادیه تجار و کارفرمایان ارمنستان نیز حضور یافت و جلسات متعددی در قالب مذاکرات تجاری دوجانبه (B2B) با شرکت‌های ارمنستانی برگزار شد. به علاوه در نشست تجاری شبکه بین‌المللی تجار ارمنستان (مانتاشیان)، ظرفیت‌های شرکت‌های ایرانی نیز برای همکاری‌های دو جانبه معرفی و هیئت ایرانی ضمن حضور در اتاق بازرگانی ارمنستان، از مشوق‌های دولتی و تسهیلات تجاری برای گسترش این همکاری‌های دوجانبه آگاه شد. در ادامه این سفر نیز بازدیدهایی از مراکز درمانی و بیمارستان‌های ارمنستان به منظور ارزیابی نیازهای این بازار انجام گرفت.

در بخش دیگری از این سفر ، اعضای هیئت تجاری در نشستی با مقامات وزارت بهداشت ارمنستان شرکت کردند و با قوانین و مقررات مربوط به دریافت مجوزهای لازم برای ورود به بازار تجهیزات پزشکی و دارویی این کشور آشنا شدند. شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور ایرانی، ظرفیت‌های بسیاری برای طراحی و تولید محصولات فناورانه در این عرصه دارند بنابراین این نشست می‌تواند زمینه‌سازی مناسبی برای تقویت روابط تجاری میان دو کشور باشد. از سوی دیگر، نشست تخصصی معرفی ظرفیت‌های تجاری ارمنستان برگزار و امکان بهره‌مندی شرکت‌های ایرانی از تسهیلات اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اتحادیه اروپا از طریق این کشور مورد بررسی قرار گرفت. در پایان این سفر، اعضای هیئت تجاری با سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان دیدار کرده و درباره چشم‌انداز همکاری‌های آینده بیشتر گفت‌وگو کردند.

باید توجه داشت که ارمنستان به دلیل بهره‌مندی از معافیت‌های گمرکی، دسترسی به اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اتحادیه اروپا، فضای امن تجاری و همچنین داشتن مرز زمینی مشترک با ایران، می‌تواند به عنوان پل ارتباطی برای ورود فناوری ایرانی به بازارهای بین‌المللی عمل کند. این کشور با ارائه تسهیلات ویژه برای شرکت‌های دانش‌بنیان، فرصتی ارزشمند برای گسترش تعاملات فناورانه و اقتصادی میان دو کشور فراهم کرده است.

دفتر توسعه صادرات دانش‌بنیان نیز با دسترسی به شبکه تجار معتبر و همکاری با سازمان‌های اقتصادی مرتبط، تلاش می‌کند تا فرآیند ورود شرکت‌های فناور ایرانی به بازارهای جهانی را تسهیل کند. این سفر هم گامی مهم در راستای افزایش تعاملات علمی، فناورانه و تجاری بین ایران و ارمنستان محسوب می‌شود.

گفتنی است شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیش از 760 شرکت دانش‌بنیان و فناور ضمن ایفای درست نقش حلقه واسط میان دولت، صنعت و دانشگاه در جهت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و تبدیل علم به ثروت، گام‌های مهمی برای رفع نیازهای فناورانه در کشور برداشته است. سطح پیشرفته فناوری در بسیاری از محصولات تولیدی شرکت‌های دانش‌‌بنیان و فناور مستقر در این شهرک باعث شده تا در بازار جهانی مطلوبیت داشته و امکان صادرات این محصولات فراهم شود.

تعداد بازدید : ۱۳۹      تاریخ: 1403/12/08

گالری تصاویر






ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت